Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Pollack verseny2011. október 10-11-én ismét megrendezésre került Pécsett a Hans Seidel Alapítvány és a Pollack Mihály Szakközépiskola által közösen szervezett Nemzetközi építőipari verseny, melyen mint mindig, 5 ország szakmunkástanulói vettek részt 4 szakmában. A résztvevő országok: Horvátország, Magyarország, Németország, Románia és Szerbia. Az ács, burkoló, festő és kőműveses szakmákból iskolánkat kőműveses és festő tanulók képviselték.

Kőműveses tanulóink: Orsós Lajos az ötödik míg Solt János a 6. helyezést szerezte meg a résztvevő 10 versenyző közül. Munkájuk egyik része egy falszakasz falazása volt, melyen a faltól eltérő színű téglával egy betűt kellett megformálni, míg a másik feladatrész során szintén betűt kellett megszerkeszteni és nemes vakolattal falra festeni. Jó eredményüket Kiss Jenő szakoktató jó felkészítő munkájának és türelmének köszönhetik.

A festő tanulók egy kötelező feladatot oldottak meg, mely során kocka formákat kellett 60°-os szögben elforgatva lánc szerűen falra szerkeszteni és festeni különböző kisorsolt színnel, melyet fény és árnyékábrázolással festettek meg. Ezen kívül egy szabadon választott feladat megoldása következett, melynek során egy 100x100 cm-es gipszkarton felületre saját maga tervezte figurát, alakot vagy bármilyen díszítést kellett elkészíteni. Itt az anyagot is a tanuló választotta meg. Mindkét tanulónk az úgynevezett művészmeszes eljárást alkalmazta, mely márvány utánzású alapra márvány alapú alakot illetve figurát ábrázolt. Munkájuk és szorgalmuk eredménye: Csonka Attila 1. helyezést ért el, míg társa Kiss Gábor 4. lett a versenyen a 12 versenyző közül. Nagyon nagy siker az elért eredmény felkészültjüknek Bódog Patrik szakoktatónak is, aki kezdő szakoktatóként a versenyfeladatokat a tanulókkal együtt találta ki, majd irányításával gyakoroltatta be.

Az elért eredmények ismeretében iskolánk tanulói és tantestülete joggal lehet büszke jól szereplő tanulóira és oktatóira.


A versenyen készült fényképeket a galériában tekinthetik meg!