Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Egy lépésre a világversenytől2012. május 13-án a Trilak Festőakadémián megrendezett SkillsHungary országos döntőn két korcsoportban versenyeztek tanulóink, mely ismét dicsőséget szerzett iskolánknak.SkillsHungary

Szabó Sándor a WorldSkills világversenyre való bejutásért versenyzett, melyet ismét I. helyezéssel teljesített holtversenyben egy pécsi versenyzővel. Mivel minden országot csak egy versenyző képviselhet, ezért kettőjükre június 11 és 12-én egy kétnapos verseny vár. Addigi elődöntőkön és döntőkön kizárólag díszítő munkát kellett végezniük a versenyzőknek. Kettőjük versenye tapétázásból és vizes anyagú mázolásból áll majd (Szabó Sanyi ilyet még nem csinált). Az erre való felkészítés Bódog Patriknak is nagy kihívás lesz.

Magyarországot európai és világversenyen dombóvári versenyző soha nem képviselte. Az óriási lehetőséget szeretnénk kihasználni - az álmot megvalósítani - melyben segítségükre van nyugdíjas szakmai tanáruk és mesterük Bódog István sokéves szakmai tapasztalata a felkészülés alatt.SkillsHungary

Csonka Attilának nem csak a feladattal, hanem korábbi évekről már tapasztalatokat szerzett versenyző társaival is meg kellett vívni, mivel más korcsoportban versenyzett. Az idősebb, tapasztaltabb szakemberek versenyén az ország legjobbjai között a 8. helyen végzett mely nagyszerű eredmény. Két szakembert így is maga mögé utasított a mi egy hónapos szakmunkás bizonyítvánnyal rendelkező szakemberünk.

Amennyiben Szabó Sándornak sikerül a "szétlövéses" versenyt megnyerni, az EuroSkills versenyen ő lesz a tartalékos versenyző is.

Sok sikert kívánunk a győzelemhez!