Szekszárdi SZC Esterházy Miklós Szakképző Iskolája és Kollégiuma

Könyvtár

Könyvtáros: Kolozsváriné Kállai Szilvia (konyvtar@hemi-dombovar.sulinet.hu)
  Nyitva tartás
Hétfő 10:00 - 16:00
Kedd 11:00 - 15:00
Szerda 11:00 - 15:00
Csütörtök 08:00 - 12:00
Péntek 08:00 - 12:00


Az 1848-49-es forradalom és szabadságharc emlékére osztályok közötti történelmi vetélkedőt hirdet a könyvtár. A verseny időtartama: 2017. március 6-13. A nyertes osztályok oklevelet és tortát kapnak. Nevezni és a feladatlapot átvenni a könyvtárban lehet.


November hónapban „Potyaötös akció” van a könyvtárban. Ha szakiskolás vagy és szeretnél egy ötöst angol vagy német nyelvből, akkor gyere a könyvtárba, szótárak segítségével tölts ki egy feladatlapot és máris kapod az igazolást, ami ötöst ér a szaktanárodnál!


Jelentkezz több fordulós szövegértési versenyünkre a könyvtárban! Minden hónapban új témák és feladatok várnak. Havonta apró ajándékokkal jutalmazzuk a legjobbakat! A részletekért gyere a könyvtárba, vagy tájékozódj a faliújságnál!


Az Iskolai Könyvtárak Nemzetközi Szervezete idén is meghirdette a Nemzetközi Könyvjelzőcsere-programot. Készítsetek könyvjelzőket könyv, olvasás témával! Ezeket külföldre küldjük, ahonnan iskolánk is kap majd könyvjelzőket. Az alkotásokból kiállítást szervezünk az iskolában. Jelentkezni szeptember 23-ig lehet a könyvtárban.


Filmklubot indítunk a könyvtárban! Októbertől minden hónapban egy történelmi témájú filmet vetítünk, amelyhez feladatlapot töltünk ki. Ezeket elküldjük a bonyhádi könyvtárba, így egyúttal egy levelezős történelem versenyen is részt vehetünk. A tanév végén a filmklubbot rendszeresen látogatók jutalomban részesűlnek. A jelentkezésket szeptember 29.ig várom a könyvtárban.